Kitų receptūrinių ingredientų taupymas
Kadangi Butter Buds sviestas yra labai koncentruotas, jis dažniausiai naudojamas itin mažais kiekiais (<1,0 proc.). Taip sumažinamos bendros sudedamųjų dalių sąnaudos, neprarandant kokybės ar etiketės patrauklumo.
Sodresni pojūčiai burnoje
Butter Buds skonis maloniai nuteikia gomurį, leidžia pajusti sodresnius ir sudėtingesnius (nei galima pajusti mažo riebumo produktuose) skonius.
Riebalų kiekio mažinimas
Dėl itin mažo rekomenduojamo Butter Buds produkto naudojimo kiekio galutiniuose produktuose yra mažiau nei 0,1 proc. riebalų. Naudojant Butter Buds galima gaminti neriebius produktus, kurie išlaiko riebumo pojūtį ir valgymo malonumą.
Kitų skonių sustiprinimas
Butter Buds produktai gali padėti sustiprinti kitus skonius – pavyzdžiui, šokolado ar vanilės saldžiuose produktuose, česnako – pikantiškuose produktuose.
Sodrių skonių sušvelninimas
Koncentruotas Butter Buds skonis sušvelnina aštrių prieskonių poskonius, nekeisdamas norimo skonio profilio.
Nepageidaujamų poskonių paslėpimas
Daugelyje konditerijos sistemų kyla sunkumų dėl pašalinių kvapų. Naudojamas net ir nedideliais kiekiais Butter Buds gali efektyviai paslėpti nepageidaujamus pašalinius kvapus, pavyzdžiui, esančius augalinės kilmės baltymuose ar vitaminų turinčiuose produktuose.